2010. november 29., hétfő

Számomra fontos gondolatokról!


--------------
I. rész.
Írta: Komlói Török Gábor
Az elménk olyan mint egy virágos kert, amely állandó gondozásra és művelésre szorul.
A jó gondolataink a szebbnél szebb virágok.
A rossz gondolataink, vagy hibás ismereteink a gyom, a buja gaz, amelytől gondos műveléssel megszabadíthatjuk elménk virágoskertjét!
Aki elismeri a tévedését, és tanul belőle, abból jobb ember lehet. Az sem biztos, hogy aki szóváteszi a mások vélt vagy valós hibáit az jobb, különb ember, mint akinek a hibáira rávilágít, vagy leközli azokat, megosztja véleményét a mások vélt vagy valós hibáira rámutatva, amire viszont szükség lehet hibáink felismeréséhez.. Saját állításomat még gyakorolnom kell, de némi igazság lehet benne.
A kölcsönös tolerancia hiánya butít, nyomorba dönt és öl. Ezért a tolerancia óvodai, iskola tanítása elengedhetetlenül fontos, mert a tolerancia minden emberi civilizáció virágzásának, fejlődésének alapja. A tolerancia nélküli társadalom kirekesztő, belső, külső ellenségkereső, megosztó és honfitársaink, és más népek elleni gyűlöletkeltésre alkalmas. Ezen csak az államalkotó különböző érdekközösségek egymás iránti toleranciája segíthet. Mert nincs más út, és ez vonatkozik az egyénre, és az egyetemes emberiségre, minden emberi közösségre is!
Kivétlek az aljas emberi devianciák és beleértve az antiszemitizmust, a rasszizmust, beleértve a terrorizmust és az autokratikus, diktatórikus, totalitáriusa vezetőket is. Az ember mindig vissza, vissza tekinget, hogy hol rontotta el, és aztán megint megbotlik, elesik, és aztán újra feláll tanulva egy kicsit mindig hibáiból. A klasszikusokat olvassa a tanulság levonható, de ennek ellenére nem sokan élnek vele.
Magyarországon még nagyon sokan nemzetállamban, és tiszta árja nemzetben gondolkodnak sajnos butaságból, buta emberi devianciákra rájátszva szélhámos poltikai, közéleti kalandorok, amikor magyarságukra hivatkoznak, és másokat, másságokat becsmérelnek. Nálunk most a polgármester állítólagos szerb származását emlegetik sokan. Ilyet még nem is hallottam. Elítélem, pedig fideszes a polgármester, és nem a származásával van a probléma. Azt sem díjazom, amikor Orbán állítólagos cigány származását szidják. Ott sem a származás a probléma. A szándékuk ezzel is a magyar cigányság becsmérlése, mondják ők, éreztetik ők, hogy csakis egy cigánytól telik ki ekkora gazemberség. Ezért kéne a másik ember iránti, a másságaink iránti szeretetet, a toleranciát, tiszteletet elültetni, beültetni már óvodában, iskolában a gyermekeink, unokáink gondolkodásában!
Szerintem azt kéne tanítani hazánkban, hogy a sok-etnikumú, és a soknemzetiségű, kultúrájú népek keveredésének a gyűjtőfogalma hazánkban a magyar. Ezért magyar az, aki magyarnak vallja magát, és a különböző nemzetiségek, etnikumok kultúrája a magyar nemzet letagadhatatlanul is elidegeníthetetlen részévé vált, és ebből senkinek nincs joga mást, másokat kirekeszteni vallásra, származásra tekintettel, mert ezek a nemzetiségek, etnikumok egyenrangú államalkotó részei a magyar nemzetnek, kultúrájuk az egyetemes magyarság építőkövei, és nemzetünk alkotó elemeit gazdagítják. Ezt kéne felfogni és megértenie minden honfitársunknak!
A könyvem más részeiben szó van a kódolt üzenetek megfejtéséről, vagy másként fogalmazva; a tudásunk a Teremtő akarata szerint fejlődik, és enged bepillantást a "Teremtés" csodálatos rejtelmeibe, titkaiba. Kérdés: Segítjük a Teremtőt vajon életünk helyes, és jó irányba terelésével, vagy rombolunk, hátráltatjuk az egyén, az ember fejlődését a jóban? Fontos a szabad akarat, mert mi választhatunk életünkben magunk számára a lehetőségeinken belül különböző utakat, mi választunk a lehetőségeinken belül, a saját akaratunknak megfelelve a különböző utak közül a sorsdöntő időkben, útelágazásokhoz érve.
A szabad akarat alkalmazkodást, az emberi civilizáció fennmaradását segíti elő egyre életképesebb egyedeket hozva létre folyamatos versenyre kényszerítve, késztetve, ingerleve az élőlényeket.
A kiválasztódást segítve elő embernél túlélésben, tudásban, erőben, kitartásban, alkalmazkodó képességben. Alkalmazkodáson van a hangsúly, ahogy az az evolúcióban le van írva, amely alkalmazkodóképesség az embernél a legfeljebb, legbonyolultabb formája érdekekhez, érzelmekhez, a lelkiismerethez kapcsolódik, amely útválasztásnál mérlegelésre kerül. Persze abnormális, szélsőséges devianciás embernél is működik. természetesen ezek a személyek, csoportok kezelésre szorulnak. Amennyiben hatalomra kerülnek, akkor ott nagy baj van. Példa: (Nacik, kommunisták stb.)
Az emberi köpönyegforgatás, más szóval az ember alkalmazkodási a képesség az evolúció szerves része, és lehet most értetlenkedni, lehet most finnyáskodni, hitetlenkedni is! Mert ez akkor is igaz. Csak bele kell gondolni, belemerülni, alámerülni ezen gondolat mélységeiben alázattal, csakis így láthatunk tisztán, és csakis így adhatunk jó válaszokat a miértekre. Csodálatos a világmindenség, és az evolúció ész által is felfogható eredményeként létrejött ember, akinek érzései vannak, és gondolkodni is képes.
Mert az Ember = érzőlelkületű, gondolkodó, teremtő, vagy romboló anyaggal, és most gondolkodjunk el ezen is!
Az ember tanul és okosodik. A természete csak nagyon lassan változik évezredekben mérve. A tudásunk viszont gyorsabban változik, mint a természetünk.
Ahogy a világmindenség egyensúlyban van, úgy van szüksége az embernek is a tudásra, és az emberi természet, az emberi tulajdonságok arányainak helyes megválasztására kezdetektől fogva. Ez is kódolva van, és tudatosan csak nagyon nehéz javítani rajta szabad akarattal. Tehát egy kis mozgásterünk van, és ezt a lelkiismeretnek hívják, amely csak embernek adatott meg. Ez nem jelenti azt, hogy mi emberek a teremtés részeként nem járhatunk úgy, ahogy a dinoszauruszok jártak, vagy nem pusztítjuk ki vagy el önmagunkat.. Lehet, hogy egy szükséges öltés, kódolt anyag, vagy egy fontos csavar vagyunk a teremtés csodálatos végtelenségében, ahol a Teremtő vigyáz ránk reményeim szerint.
Az optimális realizmusom a teremtésről azt súgja nekem, hogy a Teremtőnek komolyabb tervei vannak velünk emberekkel. Ezért a kódolt üzentekből csak nyit fejthetünk meg, és a tudásunk, lehetőségünk csak addig terjeszkedhet, amíg a fejlődésünket, tudásunkat, lehetőségeinket morális, erkölcsi korlátok között képesek vagyunk megtartani, így óvja meg az embert a veszélyes tudástól, a kontroll nélküli tudástól, és tartja kordában emberiség önpusztító magtartását, hogy önmaga elpusztítására, az egész emberiségre veszélyt jelentő tudásra, lehetőségekre ne tegyen szert, amíg arra a tudásra nem érett meg emberileg. Atomkorszakról szólva látok némi ellentmondást ezzel kapcsolatosan. A Teremtőben létező hitem, legyőzi a félelmeimet. Azért az egészséges félem nem árt, és óvatosságra int.
Tudom, hogy ma is képesek lennénk mi emberek a Földet is elpusztítani. Ma még valami kódolt kontroll működik, ami megóvja ettől az emberiséget reményeim szerint. Ez a kontroll, ez a kód óvhatja meg az emberiséget a szörnyű katasztrófáktól, a kipusztulás közeli helyzetektől beleértve az egész földi élettett is. Ez reményt adhat, és csak bomlott agyvelővel, hibásan kódolt ember lenne képes az egész emberiség kiirtására.
A remény, és a tudásvágy: Ami az emberi életünk értelmének a hajtómotorja, motivációja.
Megszülettem
Ahogy kényszerből kínnal, bajjal
születtem meg ezen világra,
borzongással a vér lelkemben,
eldobtak mint megunt rossz holmit,
és sorsom így vette kezdetét.
S hordozom én ezt lelkem mélyén,
borzongva elrejtve múltamat.
Pecsét súlya nyomja terhét rám,
a forró vérem folyton lázad.
Küzd a bátor, a merész most, ha
sorsa setét jövő hasztalan.
A vér szava dönti életem
romokba, lelkem rég megtörve,
holt reménynek hamva, halmában
felstuccolva vesztem hitemet.
S még a porhüvely újjáéled
humusznak tiszta talajában,
a léleklétben sincs nyugalom,
új tervekkel lelkem ostromlom.
Komló, 2010 január 16-án.
/Török/
Vagyok, akivé lettem.
Az a személy aki másokért szeretne tenni, önsajnálatban nem veszhet el. Az ilyen személy másokat sajnálhat, de saját magát nem kímélheti másságaink szolgálatában. Az ilyen embert tisztelnünk kell, mert a feladata nagy, és elismerésre sem számíthat gyakran. Sajnos én nem ilyen ember vagyok. Persze azért egy kicsit segítek én is másokon, de az említésre sem méltó szerintem.
Valakinek mindannyian mások vagyunk!
Ezt megfogalmazhatnám úgyis, hogy másoknak mi is mások vagyunk.
Magamról nem sok jót mondhatok el. Talán annyit, hogy arról próbálok írni, ami szerintem helyes, de a vitáimban gyakran helytelenül járok én is el.
Gyakran kerülők a mindennapi életben szembe elveimmel, és belemegyek gyakran elvtelen vitákba, durvaságokba is.
Jelen írásomban a jó, és a pozitív gondoltaimat szeretném tolmácsolni, és nem a rossz szokásaimat, hirtelen indulataimat kívánom megjeleníteni. A pozitív gondolatokra, irányokra kívánom felhívni mindenki, olvasóim figyelmét, mert ezért írok!
A rosszat minek adjam tovább? A lehetőségeim szerinti pozitív irányt kívánom felmutatni embertársaim számára, amely irány más írásos, vagy szóbeli vitáimtól elkülönül, amelyben gyakran elragadtatom magam, és utólag is megbánva azt.
Remélem sikerülni fog egy pozitív, és újszerű megközelítést bemutatnom olvasóim számra írásaimban az élet különböző területeit érintve, és ezt soha nem kell majd megbánom. Érezd magad otthon nálam, vagy érezzék magukat otthon nálam, mindenkinek ezt jó szívvel kívánom!
---------------
Izrael, Amerika, EU látja el Gázát, Ciszjordániát élelemmel, gyógyszerrel és más humanitárius segélyekkel. Izrael a ivóvizet és áramot ad a palesztin araboknak.
Hamasz és más terrorszervezetek alatt sínylődő arab palesztin népek barátaiktól fegyvert kapnak gyilkoláshoz, és ellenségeiktől élelmiszert, gyógyszert, áramot! Hát nem érdekes ez?
Golda Meier kiváló, és tanulságos gondolata:
"A béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik gyermekeiket annál, ahogy minket utálnak." /Golda Meir /
Egy másik változat szerint:
"Meg tudjuk bocsátani az araboknak, hogy megölik a gyermekeinket. De azt nem tudjuk megbocsátani, hogy arra kényszerítenek bennünket, hogy megöljük az ő gyermekeiket. Béke csak akkor lesz, ha az arabok gyermekeik iránti szeretete erősebb lesz a zsidók iránt érzett gyűlöletüknél." /Golda Meir/
-------------
Mi a magyar etnikum? Értelmezve az etnikumhoz tartozást: Ebbe bizony beletartozik a sváb, a szláv, a zsidó, a román, az ukrán, a kun, a cigány, a jász, a besenyő, a székely, kínai stb. és ezek keveréke vagyunk mi magyarok! "Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk. Ezen belül a kisebb létszámú, zártabb etnikumokat az etnikai közösség, törzsnéprajzi csoport (etnikai csoport, etnokulturális csoport, helyi népcsoport), míg a nagyobb embertömeget képviselő, kiterjedtebb földrajzi területeken élő etnikumokat a nép, illetve nemzet kifejezéssel jelölhetjük. A kisebbségben élő etnikumokat nemzetiségeknek nevezik. http://hu.wikipedia.org/wiki/Etnikum"
Az európai őslakossága számomra azt jelenti, hogy több európai nép, vagy etnikum őseiről van szó, és nem egy etnikumról, és főleg nem a magyar etnikumról van szó, mert a nemzetté válásunk sokféle etnikum, nép kultúrájának, keveredésének a része. Ez bizonyíthatóan igaz, és az ázsiai törzsek génhiánya is bizonyítható, mert tudomány a legújabb génvizsgálatokkal, régészeti kutatásokkal alátámasztva bizonyítékokkal szolgál erről is.
Amennyiben az Árpád-korban az itt élő nép, népek ős-európainak mondhatók, akkor a ma élő utódok még inkább az eltelt 1000 esztendő népíratásainak, és keveredéseinek ismertében azok, az itt élők népek keveréke, és semmiképpen sem köthető egy etnikumhoz, és néphez, nemzethez genetikailag vér szerint, és elenyésző kisebbségben vannak azok, akik más földrajzi térből származnak, és tegyük hozzá, hogy az emberség bölcsője Afrika volt a tudomány mai állása szerint, tehát mind onnan jöttünk, ezért egyikünk sem különb származás szerint a másiknál, és nem teszünk különbséget normális emberek között származás szerint. Ezért emberileg lényegtelen a számomra az is, hogy a tudomány erről mit ír, amit tudomásul veszek és elfogadom, és csak megosztom tanulságul írásommal kiegészítve azt..
Minden embert olyan nemzetiségűnek, vagy etnikumhoz tartozónak kell tekinteni, amilyen nemzetiséghez, vagy etnikumhoz tartozónak vallja magát alapestben! Ez az egyén belügye, a döntés joga az övé.
Hazánkban mindenki magyar, aki magyarnak vallja magát, és mindenki olyan nemzetiségű, amilyen nemzetiségűnek, etnikumhoz való tartozónak vallja magát, és ebbe belefér a több etnikumhoz való tartozásnak érzése, annak jogosultsága is!
Nincs genetikai magyar:
Mert mi svábok, zsidók, szlávok, románok, cigányok, németek, ukránok, a jászok, a kunok, a besenyők, a székelyek, hajdúk, kínaiak stb. összekeveredve vagyunk a magyarok, amennyiben magyarnak valljuk magunkat.
Néhány érvvel, és gondolattal erősíteném tovább a fenti igazságok valóságtartalmát!
Az állampolgárságot mindig külön írom, mert sokan félreértik:
Állampolgárságunkat törvények szabályozzák, mint általában a világban mindenhol. Az állampolgárság nem keverendő össze nemzetiségünk megvallásával, mert az egészen másról szól!
Nemzetiségünk megvallása belső érzéseink alapján módosul, vagy ölt formát, és mindenkinél más, és más inditatású érzelmi töltés alapján dől el a kérdés. Ezt senkinek sincs joga kétségbe vonni, mert ez annyira egyéni belső érzés, mindenkinek a magánügye, minden ember saját belső ügye ez, amit másoknak tiszteltben kell tartania és ez független attól, hogy is, hogy mi volt az illető eredeti etnikuma, nemzetisége! Mért? Mert így szocializálódott, mert ez a nylvet tanulta meg, mert ezen a földön született, mert ezt a földet, kultúrát szeretet meg, vagy csak azért, mert ez az érzés a legerősebb beenne, és ezért ezt kell elfogadni, tudomásul venni mindenikek, és ettől még senki sem lesz különb ember!
A befogadó magyar nép általánosító meghatározásban a zsidó, és a cigány etnikum is beletartozik. Sajnos a más etnikumú magyarok egy része nem így gondolja. Pedig lehet, hogy később kerültek hazánk földjére azoknak az ősei, akik ezt a tényt elfogadni képtelenek.
Egyébként a sorrend is lényegtelen, mert senki nem sajátíthatja ki a magyarságot, és senki, senkit nem rekeszthet belőle ki!
Mi mind akik magyarnak valljuk magunkat, magyarok vagyunk. A cigány, a sváb, a szláv, a zsidó, a kun, a román, a jász, vagy bárki más magyar, amennyiben magyarnak vallja önmagát.
Rasszizmus, és antiszemitizmus elleni küzdelemhez további érvek!
"Magyarországot szeressék a magyarok. Ha ezt a választ szembesítjük a történelemmel, akkor ellentmondást találunk. Az aradi 13 vértanú között található szerb, német, szlovák nemzetiségű, többen a magyar nyelvet sem bírták. Mégis vállalták a küzdelmet és a halált is értünk. Ők nem magyarként választották Magyarországot hazájuknak, és vállalták érte a küzdelmet, a halált.
Akkor mondjuk azt, hogy magyar az, aki minket választ, aki magyarnak vallja magát? Petőfi Sándor csak egy példa a sok közül, akik tudatosan vállalták, „építették fel” magyarságukat, nem magyar nemzetiségük ellenére. De mit mondjunk azokról, akik itt élnek, de valamely más nemzetiséghez tartozónak vallják magukat? Nekik nem kell szeretniük szülőföldjüket, hazájukat? Dehogynem.
Esetleg szeressék azok a hazájukat, akiknek adott valamit a haza? Ez is jó érv, de mit mondjunk II. Rákóczi Ferencről, akitől mindenét elvették és bujdosásra kényszerítették?
Kossuth Lajosról, aki az 1867-es Kiegyezés után sem térhetett vissza - miközben hazájában Kossuth-párt működhetett?
Mit mondjunk azokról, akiket papírtalpú bakancsban, biciklivel küldtek ki harcolni a Don-kanyarba? És mit azokról, akikre már megszületésükkor sárga csillagot varrtak, kiközösítettek, majd minden értéküket elvéve, vagonokba zsúfolva haláltáborokba szállítottak?
Hogyan lehetséges, hogy ezek a magyar katonák és ezek a zsidó vallású magyarok, akiktől elvették fiatalságukat, értékeiket, egészségüket -, a háború után sem akartak máshol élni, még akkor sem, ha lehetőségük lett volna rá?"
A fentieket nevezem én igazi magyaroknak!
Liszt Frenc
„Je suis hongrois” – a magyar, aki sosem beszélte a nyelvet
Magyarországon a rasszisták, antiszemiták a cigányoktól és a zsidóktól vitatják el a magyarságukat előítéletre alapozva elsősorban!
A szláv magyaroktól, a román magyaroktól, sváb magyaroktól például nem jellemező a magyarság megtagadása.. Rengeteg fél-sváb, fél-szlovák, fél-román, vagy más egyéb kevert etnikumhoz kapcsolható magyar él hazánkban.
Amennyiben magyarnak vallják magukat, akkor magyarok. Ezen az alapon a zsidók és a cigányok is ugyan olyan magyarok, amennyiben magyarnak vallják magukat mint bárki más. Ezt minden értelmes ember könnyen megértheti!
A világ népei az elmúlt évezredekben, és még napjainkban is folyamatosan keverednek. Ezért lassan már nem is található tiszta etnikumú, vagy nemzetiségű nép, és mindannyiunk ősei Afrikából származnak.
Ezen vitatkozni fölösleges, mert ezek tények.. A lényegen, az emberek újbóli keveredésén, az Afrikából történő kiözönlésünk utáni szétválásunkról, emberiség szétválásról, és azóta eltelt idők folyamatáról, egymás mellett és egymástól távolabb élő népek, nyelvek keveredéséről, újbóli keveredésének folyamatáról, azonban nem érdemes vitatkozni.
A tendencia, a népek, kultúrák keveredésének folyamata nem állt meg, és ez egyesítheti az emberiség erejét a létünkért, fennmaradásunkért
vívott harcában, amely erő, tudás, akarat nem egymás ellen, hanem egymást segítve, támogatva hat fennmaradásunk érdekében..Ez lenne a cél, és remélem ez van belénk kódolva is!
Aki ismeri a történelmünket, és ismeri a legújabb genetikai kutatásokat az tudja és értheti azt, hogy miről is írogatok. Sokan azt terjesztik szélsőjobbról, hogy kárvolt befogadóvá válnunk. Kárvolt szerintük Szent István intelmeit betartani.
Ezen hamis, és hazug állításokra válaszolók én:
Mi mai, ma itt élő magyarok mind jövevények vagyunk, mert befogadta-ezen föld őseinket, és mind magyarrá, vagy más nemzetiséggé lettünk, eseteként maradtunk azok, akit őseinknek vélünk.
Ezért ne vond kétségbe mások magyarságát, vagy más etnikumhoz való tartozását soha!
Mert a magyar az, aki magyarnak vallja magát. Illyés után szabadon.
Magyarnak lenni nem érdem. Más nemzet fiának lenni sem érdem. Embernek maradni minden körülmények közt érdem és dicsőség. Csakis az igaz emberből lehet államférfi, hiteles művész és szentember.
Aki rossz embernek, az rossz magyarnak, és rossz más nép fiának, gyermekének is!
Senki nem dönthet a másik ember nemzeti indentitásáról, vagy magyarságáról, etnikumáról, és nem kérdőjelezheti meg azt bőrszínre és vallásra tekintettel sem!
(A magyar indentitásunk megvallása nem keverendő össze a magyar állampolgársággal, amit hazánk törvényei szabályoznak!)
Azt értsük meg mindannyian: Őseink által mind befogadottak vagyunk hazánkban. Azt is meg kell említenem, hogy sokan vannak olyanok, akik ősei, felmenői többször is megváltoztatták nemzetiségi hovatartozásukat, még a nevüket is életük folyamán. Svábokra, románokra, magyarokra, szlávokra, a magyar cigányokra, ezek keveredéseiből, és másokból lett magyarokra, és nemzetiségiekre gondolok oda, és vissza!
Gyakran a gyermek is másként gondolkodott, és más nemzetiségűnek vallotta magát, mint annak előtte szülei, és még a nevét is megváltoztatta. Például: Petőfi Sándor (Petrovics Sándor)
Amennyiben "őseink" Szent István intelmit nem tartják meg, nem lennének már magyarok.
Mindenki gondoljon bele, hogy genetikailag nincs magyar, nincs vér szerinti magyar!
Mégis sokan magyarnak valljuk magunkat.
Egyébként a vizsgálatok csak azt a belső meggyőződésemet támasztották alá, hogy kevertek vagyunk, és szinte igazi genetikai magyarok nem is léteznek.
Így szép ezzel a tudattal vállalni a magyarságomat. Erről több helyen is többször írtam. Magyar az, aki magyarnak vallja magát. Ez így szép, és így helyes.
"A mai népességből vett minták először azt jelezték, hogy a magyarság genetikailag kevert populáció, teljesen hasonló a környező népekhez, s közeli rokonságban áll a lengyelekkel és az ukránokkal. Későbbi vizsgálatok ez utóbbit nem, csak az „európai alapnépességhez” való hasonlóságot támasztották alá. A genetikai kronológia szerint a ma élő magyar férfinépesség háromnegyede olyanok utóda, akik már 30-40 ezer éve Európában élnek. A maradék ősei feltehetően az elmúlt évezred vándorlásai során vetődtek a Kárpát-medencébe.
Ez utóbbi feltételezés összecseng a történeti embertan eddigi adataival. Éry Kinga, majd nyomában Fóthi Erzsébet ugyanis a leletek embertani összehasonlítása alapján megállapította, hogy az Árpád-kori népesség zöme nem tekinthető a honfoglalók leszármazottainak, már az akkor itt élők 98 százaléka europid típusú volt, s ez az arány a mai népességen belül is hasonló. Márpedig ez csak azt jelentheti, hogy a köznépinek nevezett sírok nem a honfoglalókhoz, hanem a Kárpát-medencében már korábban megtelepült népekhez tartoznak. Vagyis a környező népekkel való genetikai rokonság már a honfoglalás korában sokkal nagyobb volt, mint azt eddig feltételezték. "
Annak írom, aki a sok információkba belekeveredik, és nem tud eligazodni!
Szerintem a Magyarország lakosságának genetikai eredetének az eddigi leghitelesebb kimutatása, és sokszínű megvilágításban itt olvasható előbbiekben, és alábbiban is az általam idézet írásokban!
Tehát nem a vér szerinti magyarokról van szó, mert azokról nem írnak. Aki nem érti, hogy Árpád előtti népek is keveredtek az itt élőkkel, és a népvádolásban érintet népekkel, az semmit sem ért. Az itt élt, és az itt élő népekről szólnak a kutatási eredmények, akik ma többségében magyarnak vallják magukat, és ez nem a vér szerinti magyarokra vonatkozik. Olyanokról nem tudnak biztosan semmit sem mondani. Csak az itt élt, és az itt élő népekből lehet mintákat venni, és a tudományos génvizsgálatot a régészeti tudományos kutatókkal karöltve a génvizsgálatokat lefolytatni.
Még annyit írnék, hogy egy román is közölte velem, hogy a németek elvégezték a románoknál is állítólag a kutatásokat, és hasonló eredményre jutottak abban, hogy a románok is európai eredetű nép. Tehát ebből megalapítható szerintem, hogy az itt élő népek többsége ős európai nép, és egyik sem különb másiknál. Egyébként is egy emberi fajhoz tartozunk mindannyian itt élő népeket is beleértve, és egyik nép, etnikum sem különb a másiknál, éljen a földünk bármely részén is.
A Magyar Tudományos Akadémia az alábbiakért vállalja a felelőseget!
Magyar Tudomány, 2008/10 1170. o.
Genetika és (magyar) őstörténet
A történeti genetika és az eredetkérdés(ek)1
(A közös kutatás szükségessége és lehetőségei)
Bálint Csanád
az MTA levelező tagja, igazgató, MTA Régészeti Intézet
"7. Az első adatok a 10–11. századi magyarok genetikai összetételéről
Súlyos történeti következtetést készít elő a körülmény, hogy a Raskó és csoportja által sikeresen izolált 27 db 10–11. sz.-i genetikai mintán belül az egyik legjelentősebb csoportot az európai lakosság legősibb rétegére utaló markerek jelentik, s mindössze két egyéné mutat ázsiai eredetet. Ez is összhangban van a történeti embertan területén nyert megfigyelésekkel: Lipták Pálnak köszönhetően közel fél évszázada tudjuk, hogy a 10. sz.-i embercsontoknak csak 16,7 %-a tartozik a mongolid és az europo-mongolid rasszhoz. Tehát a mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.
A mintavételre történő kijelölés során ügyeltünk arra, hogy a 10–11. századi sírok között régészetileg mintegy száz éve elkülönített két csoport a leletek jellege, az azokban való gazdagság, a temetkezések típusa és a területi elterjedés alapján lehetőleg egyenletesen legyen képviselve (Bálint – Langó, 2008). E két csoport eltérését a genetika is megerősíti, egyben súlyos, egyelőre megoldhatatlan történeti problémákat vet föl:9"
Pont arról van szó, hogy a Kárpát-medence lakossága nagyságrendileg múlta felül a honfoglalók számát, amennyiben volt honfoglalás, és nem egy rokonnép tért haza, de pont ezért a mai magyarság őseinek is az itt élő népeket kell elsősorban tekintenünk.
"Ne tagadjuk meg azért Árpád népét sem! Ázsiai eredetük máig is csak hipotézis, lehet hogy tévedés, és így könnyen előfordulhat, hogy csak ezért nem találják genetikai nyomaikat! Talán ők is csak hazatértek őseik földjére...
„A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg.
Ez egyértelműen a mai magyarság genetikailag európai eredetét jelzi.” – olvashatjuk a Magyar Tudomány említett számában.
Fontos észrevenni: a székely és a magyar nem különbözik egymástól!
„Súlyos történeti következtetést készít elő a körülmény, hogy a Raskó és csoportja által sikeresen izolált 27 db 10–11. sz.-i genetikai mintán belül az egyik legjelentősebb csoportot az európai lakosság legősibb rétegére utaló markerek jelentik, s mindössze két egyéné mutat ázsiai eredetet. ...Tehát a mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.”
Érdekes és elgondolkodtató, és további következtetésekre ad lehetőséget, a magyarságot alkotó népek keveredése, beolvadása és a génkutatás fejlődése csak részben írhatja felül!
------------------
Szerintem eljön egyszer az az idő, amikor nem etnikai, vallási, vagy érzelmi alapon fog eldőlni az emberek többségének az indentitása.
Van egy gondolatom:
Talán egyszer elég lesz annyit mondani leszármazottainknak, hogy emberek vagyunk.
Hiszem, hogy ez a helyes emberi gondolkodás az emberről.
Embernek maradni mindenekfelett, minden körülmény közt is a legfontosabb dolgunk a világon./Török/
----------

II.rész
Legendákról néhány gondolat:
Ki volt Csaba királyfi?
Csaba királyfi legendája!
Sok erdélyi dallal fűszerezve.
-------
Alapvető emberi szabadságjogunk elválaszthatatlan része az, hogy indentitásunkat magunk határozhassuk meg a legjobb belátásunk, és érzelmeink szerint!
Ehhez más személynek, vagy állami intézményeknek, törvényeknek semmi köze. Legfeljebb annyi tartozik rájuk, hogy biztosítsák a szabad-akaratom szerinti indentitás megvallását, és ezt retorzió nélkül megtehessem hazámban, és ez másokra is érvényes maradjon!
Sajnos a Horthy korszakban zsidóságot sújtó, a magyarságból a zsidóságot kivető, kirekesztő, gyűlöletkeltő, a magyarságtól megkülönböztető és zsidóságot hátrányosan szankcionáló törvényeket hoztak, és ez az ami emberiség ellenes bűncselekmény volt. Emberiség elleni, és magyarság ellenni bűncselekmény volt.
Ez vonatkozik a múltunkra, jelenünkre és a jövőnkre nézve is. Semmiben sem különbözünk mi magyarok egymástól. Legfeljebb kiegészítjük egymást. Aki gyűlöletet keltve kirekeszt, és megkülönböztet embereket az náci.
Ez nem azt jelenti, hogy kulturális, vallási, nemzetiségi hagyományainkat ne ápolhassuk szabadon egy demokráciában.
Ez nem azt jelenti, hogy ne mondhassuk magunkról azt, hogy sváb, zsidó, szerb, cigány vagyok és magyar is.
A sokféle, sokszínű a magyar nép, és kevert származásunk ellenére, a saját eredeti származásunk, hagyományainak megtartásával is magyarok vagyunk a fentiek ismertében.
Ez is belefér. Bele kell, hogy férjen a nemzetiségeink kultúrája, a magyar kultúra részeként. A magyar kultúra hosszú évek folyamán alakult ki, mások kultúrájának befogadásával, és ma is tovább alakul, befogadó, ahogy a magyar nyelvünk is folyamatosan keveredik, kiegészül más népek szavaival.
Gondolom mindenki egy kicsit, vagy nagyon mást ért antiszemitizmuson és rasszizmuson!
Számomra ez így néz ki:
Rasszista az: Aki más nemzetét, nemzetétiségét, másként származását, vallását azért tartja nyilván; hogy a célszemély nemzetének, annak származásának , vallásának felemlegetésével gyűlöletet keltsen egy egész nemzet, nép, etnikum és vallás ellen, annak egyoldalú, vagy hazug negatívumait keresgélve, egyoldalúan felemlegetve azt. Hazánkban a rasszizmusnak új formájának kibontakozásának lehetünk tanúi. "Ne bántsd a magyart!" Mondják és terjesztik a rasszisták megtévesztve vele erre fogékony, sok magyar érzelmű embert. Az igazi probléma az, hogy akik felvetik, azok ezzel ki is rekesztik a magyarságból azokat, akik véleményük szerint bántják a magyart. Miközben azok is egyenrangú magyarok.
Amennyiben a bántás etnikai alapon történik, akkor sincs senkinek joga gyűlöletkeltő általánosításra más etnikumú magyarok ellen. Egy cigány etnikumú magyar megüt egy más etnikumú magyart, azért mert magyar, akkor nem az egész cigányság a bűnös és fordítva is igaz. Mindegy az is, hogy a cigány magyar vagy más magyar lop, csal, hazudik és félelmit meg más magyarokat. Nem az etnikumát, származását kell elítélni és szidva azt, és megalázni a bűntelent is!!
Valamit mindenkinek tudnia kell!
Hazugságokat terjesztenek azon szélsőjobbos személyek, akik azt terjesztik, hogy a "bűnöző" cigány magyarokat védjük, amikor elítéljük a cigányozást. Ki kell jelentenem, hogy senki nem védi a cigány magyar, és más magyar bűnözőket. A bűnözők nemzetiségi nyilvántartása törvényellenes, és a bűnözök nemzetiségi megkülönböztetése rasszizmus!
Azt kéne megérteni, hogy nem a nemzetisége követte el a bűncselekményt, hanem az egyén, és az egyénnek van neve, és nem a nemzetisége tehet róla, hogy bűnözővé vált, még akkor sem, ha a példa ragadós, mert a kivétlek erősítik azt a szabályt, hogy nem szabad gyűlölttől vezetve általánosítani!
Az egyén nemzetiségének a felemlegetése azért fontos a rasszisták, és az antiszemiták számára, hogy gyűlöletet keltsenek az ártatlan, és bűntelen nemzetiségi lakossággal szemben is. Példa: A "cigányok" a "magyarok", a "zsidók", a "svábok"követték el ezt vagy azt. Ezen megbélyegző általánosító kijelentések egy adott nemzetiségen belül mindenkit megbélyegeznek.
Gyermekeinket, asszonyainkat, szüleinket és bennünket is. Elmegyünk Szlovákiába és ott azt mondják ránk, hogy ez is szemét magyar.Vagy szemét magyarok. Ez kinek tetszik? Főleg akkor amennyiben családdal, a gyermekeinkkel megyünk ilyen helyre. Gondoljuk arra, hogy vannak rendes cigány magyarok, akiket megbélyegzünk, amennyiben azt mondjuk rájuk, hogy "szemét cigányok," vagy "minden cigány" ilyen vagy olyan, és mit is érdemelnek szerintünk? Vajon mit? Semmi mást, mint emberhez méltó életlehetőségeket, mint mindenki más! Máshol ránk mondanak hasonlott, és egyik sem jogos.
Mindig a bűnöző személyt, embert ítéljük el, és ne a nemzetiségét, akinek van neve!
Mert csak akkor vagyunk igazságosak, és toleránsan viselkedő kultúremberek. Tisztelet minden toleránsan viselkedő kultúrembernek!
-----------
Antiszemita az: Aki a zsidóknak, zsidósághoz tartózóknak a származását, vallását azért tartja nyilván, hogy a zsidó etnikum, zsidó származás, vallás felemlegetésével gyűlöletet keltsen egy egész nemzet, nép és vallás ellen, annak egyoldalú bemutatásával, vagy annak gyakran hazug negatívumait kiemelve, egyoldalúan felemlegetve azt.
Antiszemita az is: Aki Izrael megsemmisítését célul kitűző ország, és általa támogatott terrorszervezetekkel megértő, egyetértő személy. Aki ilyen országnak megengedhetőnek tartja az atombomba elkészítését,( Ez olyan, mint aki családját életveszélyesen megfenyegetőknek géppisztoly használatát szavazná meg emberi jogokra hivatkozva.) - és eközben a terroristákat szabadságharcosoknak nevezné.
Alábbi idézettel kiegészítem az antiszemitizmusról írtakat:
"Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például,"arabok, "máltaiak), - az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják.
Az antiszemitizmus (szó szerint: szemita-ellenesség) - rendkívül bonyolult jelenség, mely mint fogalom, több különféle szellemi áramlatban ölt testet. A hitet, a filozófiát, a gondolkodást és cselekvésmódot, attitűdöt és ezeknek alapjait – foglalja össze. Az antiszemitizmus követőjét antiszemitának nevezik.
A vallási alapú antiszemitizmus (megkülönböztető elnevezése: antijudaizmus) eredetileg az izraelita vallással, híveivel, gyakorlóival való szembenállást jelenti.
Az etnikai alapú, rasszista jellegű antiszemitizmus többek között, de nem kizárólag a nemzetiszocializmus és új-nácizmus tanainak eredményeképp, azon emberek gyűlöletét jelenti, akik valamilyen vonatkozásban zsidók (például „faji” értelemben), vagy magukat annak tartják vagy mások annak tartják őket.
Az anticionizmus elsősorban a cionizmus eszméinek tagadását, egy speciális, szűkebb értelemben az Izrael állam politikai-fizikai megsemmisítésére irányuló ideológiát jelenti.
Az antiszemitizmus a II. világháború után sem szűnt meg létezni. A II. világháború után hatalmas méreteket öltött a zsidóság kivándorlása az akkor még brit fennhatóság alatt lévő Palesztinába (modern kori exodus). 1948-ban az ENSZ határozata alapján Palesztina területén egy zsidó és egy arab államnak kellett volna létrejönnie. Ezt a felosztást a zsidók elfogadták és így megalakult Izrael Állam, az arabok azonban elutasították és öt arab állam azonnal megtámadta az éppen kikiáltott Izraelt. Ez volt az első arab-izraeli háború. Az arab-izraeli szembenállás a későbbiekben is folytatódott – 1956-ban (Szuezi válság), 1967-ben (hatnapos háború), 1973-ban (jom kippuri háború), és 1981-ben (libanoni háború). Emiatt az antiszemitizmus igen erős a muzulmán államokban."
----------------------
Életem része a kirekesztés elleni küzdelem!
Nem vagyok író és zsidó, cigány sem. Miért foglalkozom a zsidósággal, a cigánysággal ennyire részletesen? Mert a kirekesztő tudatlanság bánt a legjobban hazánkban.
A saját könyvem, a saját "lovam", és értékét nem én dolgom eldönteni. Ha csak egy valaki elolvassa, akkor is érdemes volt írnom, mert súlya, értéke ezzel nőt. Nem vagyok egy könnyű eset. Nehéz a téma is. De meglehet érteni gondolataimat. Ha valaki érteni akarja gondolataimat, és veszi a fáradságot írásaim, verseim végig olvasására az meg is érti. Nem az a kérdés honnan jöttem: Kérdés az, hová is tartok? A válaszokat megleled, amennyiben elolvasod írásaimat.. Minden ember más, és más világ.
A szubjektív gondolataim a társadalmi élet különböző területeit feszegetik amatőr szinten. Széles az érdeklődési köröm, és sok minden belefér. Sokan úgy gondolnak a toleranciára, hogy nekem mindent szabad, és a másiknak semmit sem szabad!
Tolerancia akkor működik a véleményem szerint, amennyiben tolerálják az én másságomat, a más véleményemet; és én is tolerálom mások másságát és véleményét. Meghallgatjuk egymást.
Azért mert ellentmondanak nekem, az még nem jelenti azt, hogy nem tolerálják a véleményemet. A másik ember véleményének meghallgatása, és kritikus véleményezése belefér a toleranciába.
A lényeg az, hogy mindenki kifejthesse véleményét, és elmondhassa azt amit akar, amennyiben mondandója nem más személyét, személyiségét sértő, nem személyiségromboló a vélemény, és nem törvénysértő a vélemény egyénekre lebontva.
( A szabad világ ellenségeit, a nácikat, a nyilasokat, horthystákat, a rasszistákat, az antiszemitákat, a demokrácia ellenségeit és más bűnözőket, vagy bűnözést nem toleráljuk.)
Amennyiben a közreadott gondolataimat kritika éri, az nem intolerancia. Még akkor sem az, ha történetesen a másiknak nincs igaza. Ezt nevezhetjük vitatkozásnak is. A vita pozitív erőket indukál, amennyiben fentiek szerint vitatkozunk, és nem személyeskedünk. Vagy tévednék?
(Genetikailag minden ember egy fajhoz tartozik, és egyik sem alávalóbb a másiknál. Ez viszont TUDOMÁNYOS TÉNY.)
Az elménk olyan mint egy virágos kert, amely állandó gondozásra és művelésre szorul. A jó gondolataink a szebbnél szebb virágok. A rossz gondolataink, vagy hibás ismereteink a gyom, a buja gaz, amelytől gondos műveléssel, gondozással, tanulással megszabadíthatjuk elménk virágoskertjét, és ettől terem a kert értékes virágokat, és gyümölcsöt!
--------
Sajnos folyamatos támadásnak van kitéve magyarságunk a nácik, nyilasok, horthysták részéről, és ezekre a vádakra válaszolok én érzelmeim és tudásom, mások tudásának felhasználásával!
Magyarok vagyunk.
Magyar állampolgárok közt vannak különböző etnikumúak. Ezen etnikumok a magyarság szerves, elidegeníthetetlen részei, mivel genetikai, vér szerinti magyarok nincsenek és a szükségszerű történelmi együttélésünk következményeként alakult ki.
Az etnikumaink kultúrája, szokásai a magyar kultúra részévé váltak. Tehát minden itt élő nemzetiség, etnikum a magyar nemzet, nemzeti kultúra része.. Senkinek nincs joga másokat kirekeszteni!
A cigány, a roma vagy sváb, a zsidó, a szláv stb. kultúrák és szokások, a magyar kultúra egyenrangú és elidegeníthetetlen részei!
Aki valamely nemzetiségi kisebbséghez, etnikumhoz tartalmazónak érzi magát, azt is tiszteletben kell tartani! Fordítva is igaz, hogy aki a többségi magyar etnikumhoz tartózónak érzi magát, azt is tiszteletbe kell tartani mindenkinek!
Ezen érzelmi kötödés mindenkinek a személyes ügye, és megváltoztatható ügye is egyben!
Mindenképpen egy belső inditatású érzelmi megnyilvánulásnak a része, részét képezi, amelynek megvallása másokat kölcsönösségi alapon tiszteletben tartásra kötelez.
Nem tartok igényt mások döntésének felülbírálatára nemzetiségére vonatkoztatva. Azt toleranciával fogadom, és megértéssel tudomásul veszem. Ezzel elismerem önrendelkezésének jogát, és belső magánügyének tekintem nemzetiségének, etnikumának megvallását.
Tisztelet minden magyarrá lett etnikumnak, és nemzetiségnek, hogy magyarrá váltak, és megtartották magyarságukat életük árán is!/Török/
Történelmi és tudományos áttekintés, idézetek másoktól!
"A török eredetű, de korán elmagyarosodott és gyepűőrző feladattal megbízott etnikumok közül a besenyőket főleg Moson, Sopron és Fejér megyékben, a székelyeket pedig a nyugat-dunántúli, Morva melléki és dél-erdélyi határvidéken telepítették le. Ez utóbbiak a 13. század elejétől átköltöztek a jelenlegi Székelyföldre, átadva helyüket az egyre nagyobb számban Dél-Erdélybe telepített „szászoknak”. A magyar etnikai területnek a korábbi gyepűzónába való, hasonló benyomulása volt megfigyelhető ez időszakban főként a Sajó, Hernád és a Felső-Tisza mellékén. Ugyanakkor az etnikai tömbjüktől távol fekvő, Morva, Vág, Poprád melléki magyar határőrfalvak beolvadása is felgyorsult. A magyar településterület etnikai jellege a 15. századra a szlávok, besenyők – a tatárjárás után betelepített, fegyveres szolgálataik fejében területi autonómiát élvező – kunok és jászok többségének nyelvi asszimilációja révén meglehetősen homogénné vált. Ezzel a nagyfokú gyarapodással a tatárjárást követően erősen megritkult magyarság a 15–16. század fordulójára az ország kb. 4 milliós lakosságán belül elérte a 80%-ot."
----------------
"1709-1711 között nagyszámú telepes érkezett Budára, Pestre és Óbudára valamint a környékbeli falvakba. A telepesek 54-60%-a német és osztrák tartományokból származott.
1733-1750 között az Esterházyak, mint a Habsburgok hű alattvalói, a tatai járás 11 falvát telepítették be németekkel a bambergi, würzburgi, mainzi, speyeri, trieri és freiburgi egyházmegyékből.
Emellett Erdélybe III. Károly uralkodása alatt kb. 350 000 román települt be Moldvából és Havasalföldről, végzetesen felborítva a törékeny etnikai egyensúlyt. amely több, mint 40 000 német telepes elhelyezését jelentette Dél-Magyarországon (főleg Bácskában, Bánságban, és a Dél-Dunántúlon). Volt közöttük szén- és kőbányász, valamint vas- és rézműves a Szepességből és Stájerországból is. 1767-ben a Tolna megyei németek száma kb. 70 000 (13 200 család). 1768-1771 között van a betelepítés csúcspontja: 17 000 telepes jön Lotaringiából, Trier környékéről, Elzászból, a Fekete-erdő környékéről, Badenból, Svábföldről, Tirolból és Svájcból Magyarországra."
----
"1690-ben a királyi kancellária felhívást intézett a délszlávokhoz: támogassák a császári csapatokat a Balkánon a török ellen � a hadjárat esetleges kudarca esetén áttelepülhetnek Magyarországra, és saját elöljáróik irányítása alatt, saját vallásuk szerint élhetnek, templomokat építhetnek. A hadjárat kudarca után Csernovics Arzén ipeki pátriárka vezetésével szerbek menekültek Magyarországra (kb 100 000 fő). Szentendrén például 1000 család telepedett le, Milutinovics Iván belgrádi bíró vezetésével, Budán a Tabánban 600 család, Pomázon, Csobánkán, Érden kisebb csoportok."
---------------------
Tisztelet a magyar zsidóságnak!
Gyakori előítéletek és tévhitek, kirekesztés, üldöztetés, gyűlöletkeltés, népirtásuk ellenére is kitartottak a magyar szabadság, és függetlenség eszméje mellett és életüket adták a magyar nemzetért, a magyar hazáért, és ma is sokan élnek hazánkban./Török/
"A magyar nyelvben a zsidó szó szláv eredetű[3][4] és a 13. századi Ómagyar Mária-siralomban fordul elő először a Sydou alakban.
Az Árpád-házi királyok alatt több-kevesebb megszorítással, de a korabeli európai viszonyoknál biztonságosabb körülmények között élhettek Magyarországon a zsidók. Ebből a korból való IV. Béla1251-ben kiadott híres zsidó kiváltságlevele, amelyet a középkori magyar királyság fennállása alatt az egymást követő uralkodók megerősítettek. Ennek lényege, hogy a zsidók a király kamaraszolgái, a kincstárnak adóznak, az pedig biztosítja jogvédelmüket. A zsidók kereskedelemmel, pénzügyletekkel foglalkoztak, a királyi udvar nem egyszer vette igénybe pénzüket, szakértelmüket."
"1848. március 17-én a „magyarországi és erdélyi zsidók képviselete” üdvözölte a magyar forradalmat. Zsidók is részt vettek a megalakuló Közcsendi Bizottmányban és a nemzetőrségben. A gazdag zsidó családok jelentős anyagi támogatással segítették a szabadságharcot. A honvédseregekben szolgálatot teljesítő zsidók számát mintegy 20 ezerre becsülték, ami messze számarányuk feletti részvételt jelent. Ennek elismeréseképpen tartotta kötelességének a Szemere-kormány és a nemzetgyűlés, hogy a szabadságharc végnapjaiban, 1849. július 28-án Szegeden határozatban mondja ki a zsidók polgári és politikai egyenjogúsítását. E határozat azonban a szabadságharc veresége miatt nem léphetett érvénybe.[5]"http://hu.wikipedia.org/…/A_zsid%C3%B3s%C3%A1g_Magyarorsz%C…
-------------
Tisztelet a romáknak, cigányoknak!
(Gyakori előítéletek és tévhitek, kirekesztés, üldöztetés, gyűlöletkeltés, népirtásuk ellenére is kitartottak a magyar szabadság és függetlenség eszméje mellett és életüket adták a magyar nemzetért, a magyar hazáért, kultúrájuk, szokásaik a magyar nemzet részei. Romániában is a magyar cigányok kiabálták a magyaroknak, hogy ne féljetek magyarok, mert megjöttek a cigányok!/Török/)
"Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok"
"A romák közül a kárpáti cigányok (roma nyelvű romungrók) élnek a legrégebben a Kárpát-medencében, őseik a 15. században érkeztek. A monda szerint első csoportjuk vezetője, László vajda egyenesen Luxemburgi Zsigmond királytól kapott menlevelet.
A közel 500 éves együttélés alatt kb 20-40 cigány szó /más forrás szerint a kevésbé ismertekkel együtt néhány száz/ került be a magyar nyelvbe, főként a magyarcigányok nyelvébe és a magyar szlengbe.
A cigányok eredetileg vándorkörökben járták be az országot, különböző kézműves munkákat adott területen elvégezve, a területet felosztották egymás között, vándorjeleket hagyva egymásnak."
Híres művészek: "Ide soroljuk azokat a Magyarországon született, vagy működött/működő művészeket, akik magukat magyarcigányoknak vallják, cigányságuk és magyarságuk felvállalásával. Szakterületükön jelentős eredményeikkel, műveikkel gazdagították / gazdagítják a cigányság és az anyaország kultúráját egyaránt."
Bejegyzés: 2010. 03. 15.
A szabadságharc cigány hősei
tags:A magyarországi romák jelentős szerepet játszottak a szabadságharcban, ezért maradt fenn jó néhány fegyverkovács, fegyverjavító, ágyúöntő, és tábori muzsikus roma neve.
--------------------
"A mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.[10]""
"A genetikai kronológia szerint a ma élő magyar férfinépesség háromnegyede olyanok utóda, akik már 30-40 ezer éve Európában élnek. A maradék ősei feltehetően az elmúlt évezred vándorlásai során vetődtek a Kárpát-medencébe."
----------------
Nyilasok és Horthysták szellemi örökösei, el a kezeket hazánktól!
Életem néhány fontos pillanatát máris bemutattam és értékeimből, elveimből néhányat megvillantva, segítséget és szakmai tanácsokat nélkülözve alakítva írom rendületlenül gondolataimat. Nincs nagyobb erő mint a belső parancs. Engedelmeskedve a parancsnak írom gondolataimat. Néhány sikeres gondolat kifejtése után kissé megnyugszom. De már ott motoszkál a nyughatatlanság újabb, és újabb kísértésnek vágya ötletekkel, hogy újra, meg újra néhány gondolattal szolgáljak másoknak és magamnak is.
Ezt nevezik közlési vágynak is!
----------
A következő részekben sok mást is olvashat a türelmes olvasó!
Mert "Atomenergia repítené Új NASA-rakéta: egy hónap alatt a Marsra"
Amennyiben valaki végig bírja olvasni az írásomat, az szembesül a jövőbeli biztonságos atomenergia általam elgondolt felhasználásával is többek közt. Nem tudományos írás. Csak logikus, optimálisan realista gondolkodás következtetéseire épít. Amennyiben valaki elolvassa, és érti is azt amiről írok, mert ismeri az írásom alapjait, akkor csodálkozhat, és ez nem csak erre az egy esetre vonatkoztatva értem. Ne nézzük le egymást, mert akkor akinek érteni kéne, az is vak marad és világtalan. A szálkákat tegyük félre, és azért annyit hozzáteszek a jelengondolataim kiegészítésére, hogy lenne mit rendbe raknom írásaimban, további információkkal is szolgálhatnék, és talán így is az általam leírt kupiban valaki ráakadhat valami értékre is, ahogy az aranyásónak is sok követ kell átrostálnia, mire rátalál az aranyat rejtő rögre, és ez nálam sem teljesen reménytelenül elérhetetlen. Talán mindenki jól járna. Csak a lényegre kéne fókuszálni! Tudom, hogy nehéz a lényeget meglátni, amit csak megfelelő élettapasztalattal, és ismerettel, hatalmas akarattal, kitartással lehet megtalálni.
"Olyan rakéta fejlesztésén dolgoznak az Egyesült Államokban, amely harminc nap alatt eljuthatna a Marsra. Ez jelentős áttörés lenne az űrkutatásban, mert a jelenlegi technikával négy évig tartana az út. A fejlesztést az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA is támogatja. John Slough, a Washington Egyetem kutatásvezetője szerint a mostani rakéta-üzemanyagokkal csaknem lehetetlen a Föld szűkebb szomszédságán kívülre jutnia az emberiségnek. Az új rakétatípust azonban atomenergia repítené, de nem maghasadásra, hanem magfúzióra alapozva – írja az Index."
----------------
A könyvem különböző feldolgozási szinteken eljuttattam Amerikai Nagykövetségre több esetben, és egy újságíróhoz is , aztán rokonokhoz, barátokhoz, ismerősökhöz, az iwiw -re, e-oldalra és Googlenre is feltettem. A könyvemet folyamatosan restaurálom vagy javítgatom! Ezért folyamatosan változik, és ez az élet rendje. Minden rész elolvasása után megjegyzést fűzhetsz az olvasottakhoz!
Bejegyezte: Komlói Török
-----



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése