2010. november 29., hétfő

A GYÓGYÍTÓ GONDOLATOK EREJÉRŐL

Írta: Komlói Török Gábor
XXI. század.
Emil Coué: "Elméd Gyógyító hatalma" könyve nagy hatással volt rám, és ebben a könyvben is próbálom felidézni a szellemét.
Biztos, hogy hasonló gondolatokkal már mások is nagy hatással voltak rám, ennek ellenére is igyekszem az én egyéni gondolataimat megosztani másként. Mert azt gondolom, hogy az én könyvem más. Az én könyvem a teremtő Istenre, és az intelligens hitre épül.
Alkotó embernél nincs csodálatosabb.
Ihlet nem önmagától támad emberben
fel, azt megtalálod mások termékében.
Néha egy gondolat úgyis szaporodik,
hogy más gondolata tovább gombolyodik.
Tudjuk, hogy sok porszemből váltunk emberré,
tán agyagból gyúrva Isteni csodaként?
Milyen fennkölt és csodálatos esemény,
a világűr porából lenni emberré.
Porból lettél ember és porrá válsz ismét,
hogy ezt megértsd, ehhez kívánok tiszta észt,
mert ez egy kódolt esemény és van remény,
a jövőnknek titka lehet a megfejtés.
Komló, 2012.02.10
A világűr porából váltunk emberré, és gondolkodó, tudatos, erkölcsi kérdésekkel foglalkozó anyaggá!
Ezek után miért is lehetetlen logikailag elfogadni a lélek fejlődésének különböző szakaszait az anyagi, és szellemi létben? /Török/
Mostanában egyre többet gondolok arra, hogy én neked Teremtőm mit is adhatnék? Úgy gondolom, hogy segítek a rászorulóknak a lehetőségeim szerint, mert általam te segítesz a rászorulóknak, és így válhatok hasznossá az Isteni gondviselés számára.
Ember bízz abban, hogy minden jó gondolat meg fog valósulni a Teremtő segítségével!
Ezért kell megteremteni az ember életébe erőszakkal behatoló rossz, és gonosz gondolatok ellensúlyát, vagy semlegesítésének a lehetőségét a jó, a hasznos, a szép gondolatokkal.
Az ember életébe erőszakkal behatoló rossz, vagy gonosz gondolatok kívülről jönnek, kívülről támadnak, és behatolnak a tudatunkba, az agyunkba, és uralmuk alá kényszerítik az agyunk gondolkodásra szolgáló részét.
Először agyunk, a tudatunk és a lelkünk felett győz a gonosz, majd elpusztítja az egész testünket, gyors halált, vagy lassú önpusztítást hozva rá.
Sajnos kívülről sokkal több gonoszság, rossz gondolat áramlik felénk, és csak kevés jó, pozitív gondolat éri el a tudatunkat, boldogsággal megtöltve azt..
Kívülről sokkal több rossz hatás, vagy rossz szándék éri az agyunk gondolkodásra szolgáló részét mint jó.
Ezért a rossz és a gonosz gondolat szinte teljesen betöltheti agyunkat, amennyiben nem vigyázunk.
A különböző félelmek hatása áramlik felénk. Úgymint gazdasági, természeti és emberi tragédiák sokaságának áradata. Egy családtag elvesztése, vagy munkahely elvesztése, létbizonytalanság, betegségek stb.
Ezért szűkségünk van Teremtő segítségét kérve önszuggesztióra, hogy a rossz gondolatokat, jó gondolatokra cseréljük fel, mert meg kell teremteni a rossz és a gonosz gondolatok ellensúlyát képező pozitív gondolkodás feltételeit a tudatunkban.
A sok gonosz gondolat itt ólálkodik és kétséggel, hitetlenséggel próbálkozik.
A kétségbeesést, a reménytelenséget, a sötétség nyugalmát és a szörnyű szakadékot kínálja, a semmit kínálja, a halál gondolatát.
De a hitet, a reményt nem győzheti le a gonosz, mert a hitet, a reményt nem veheti el tőlünk senki, mert a hit és a remény a Teremtő adománya.
A hit és a remény a csodafegyver, a mi csodafegyverünk!
Aki erősen hisz Istenben és reménykedik, hogy a sok rosszat biztosan jó követi, mint a hullámsírból kiszabadult hajót nyugalom, és napfény veszi körül, mert a sok gonosz gondolat mint pára, a napfény hatására, az élni akarás láttán szertefoszlik.
A gonosz csak a hit, és a remény nélkül élők felett győzhet, mert a hit, és a remény a Teremtő adománya.
Az életét adja fel, veszíti el az, aki elveszíti a hitét és reményét, ezért hitedet, reményedet az utolsó pillanatig tartsd meg, és akkor soha sem maradsz egyedül!
A gondolatok erejéről:
Váratlan nagy öröm éri, és örömében megszakadt a szíve. Váratlan nagy bánat, és bánatában megszakadt a szíve. A hirtelen ránk törő gondolat erejének a váratlansága sokkolja a szívet. Megmutatkozik a gondolat hatalmas ereje.
Izgatottság, szerelem szapora pulzusszámmal jár.
Becsapott, ingerült, csalódott embert a guta üti. Más szóval agyvérzés.
A kilátástalanul rossz helyzetben lévő tartósan, hosszú ideje depresszióban és remény nélkül élő ember immunrendszere úgy legyengül, hogy a szervezet védelmi rendszerét a betegségek könnyedén legyőzik.
Ember nincs veszteni valód, ne szégyelld naponta többször elmondani, hogy bízom benned Teremtőm, mert tudom, hogy itt vagy velem, és hiszem, hogy a lelkem és a testem egyre egészségesebb, és egyre jobban érzem magam, hála neked Istenem!
Ne gondolj arra, hogy nem használ, mert az is lehet, hogy az utolsó szalmaszálat taszítod el magadtól, azt szálat, amit csak a remény, a hit adhat neked meg!
Az orvosok maguk is elmondják, hogy gyakran muszáj felírni nekik olyan gyógyszert a betegek számára, ami ártalmatlan, mert a beteg kéri, és láss csodát használ.
A beteget a gyógyszerbe vetett hite gyógyította meg.
A továbbiakban nagyon fontos, hogy a beteg higgyen és bízzon orvosában!
Mert a Teremtő meghosszabbított keze egy jó orvos, vagy másként Isten áldása.
Ne felejtse el senki azt, hogy Isten szabad akaratra engedte az embert, és az orvos is csak ember.
A jó orvos embertársát szolgálva teljesíti a Teremtő akaratát.
Jegyezd meg, hogy az orvost, az orvostudományt a hit, a remény nem helyettesítheti, azt kiegészíti, és egymást erősítik!
Tehát a beteg forduljon orvoshoz és higgyen saját betegségének a gyógyulásában!
Amennyiben a beteg elmegy orvosához, és hisz saját betegségének a gyógyulásában, és ennek ellenére az orvostudomány csődöt mond, gondoljon arra, hogy minden tőle telhetőt megtett, amit emberileg lehetséges és bízzon a Teremtőben, mert Isten segítségével minden lehetséges.
Amikor nincs veled a családod, orvosod, a Teremtő akkor is veled van, és veled marad az utolsó pillanatig, csak hinned kell!
Mert én egy középszerű emberi lény vagyok teli bűnnel, és sok hibával és mégis is tudom, hogy a Teremtő mindig velem van.
Elhagyhat anyád, apád, asszonyt a férje, férjet az asszony, a rokon, a barát, a szomszéd, de a Teremtő az soha nem hagy el, mert hitedet, a reményedet azt nem veheti el tőled senki. Ezért a hited, a reményedet ne hagyd el soha, mert a hit, a remény mindig, az utolsó pillanatban is veled maradnak.
A hit és a remény a mi csodafegyverünk.
Bízz abban, hogy minden gondolat meg fog valósulni, ami betölti testünket és lelkünket!
Bízz abban, hogy süt még rád a nap meleg sugarával, és minden nap egyre jobban, és jobban vagy, mert cselekedeteid, gondolataid ura te magad vagy és a Teremtő mindig, az utolsó pillanatban is veled marad!
Ember ne feleled:
Csak te hagyhatod el az Istent, mert a Teremtő mindig veled marad!
Az bizonyos, hogy vannak akik úgy gondolnak a halálra, mint a problémák, a gondok elöli menekülés egy lehetőségére. Ez a gondolat változó erősséggel tör reájuk attól függően, hogy épp milyen a mentális állapotuk. Tehát mennyire vannak elkeseredve, és mennyire látják borúsnak a jövőt. Az idegállapotunkat, és a jövőképet meghatározó tényezők lehetnek külső, és belső indíttatásúak. Minden olyan tényező amely az életkörülményeket befolyásolja pl. betegség, családi béke, anyagi helyzet rosszabbodása, gyengítheti az életbe való hitet, és erősítheti a halál gondolatát, mint elérhető vélt pozitív célt, ahol véget ér a kínlódás, a küszködés, a meg nem értés, ahol nyugalom és az örök béke vár ránk, ami butaság!
Mert hitem szerint büntetés vár azokra a tudatos lelkekre, akik az emberi lét próbáját nem állják ki!
Mert amit Isten adott, azt csak Isten veheti vissza. Darwin szerint is a materiális világban, az életbemaradáshoz hozzátartozik a harc, a küzdelem az utolsó pillanatig, és Darwin szerint is ez a normális. Nincs feladás!
Ha feladod és eldobod magadtól az életed a gonosz semmivel fizet. A fizetsége a semmi, és cserébe te mindent adtál a napot, a fényt, a csillagokat, a mezőt, a virágokat. A szöcskét, a szorgos méhet, az erdőt, a földet, az asszonyt, a férjet, a gyermeket, a szülőt, a testvért, a barátot és az Istent.
A döntés a kezünkben van: Csak tőlünk függ, hogy érdemtelenné válunk az emberi létre, mert a mit Teremtő adott, azt csak Teremtő veheti vissza!
A lelkünket, a tudatukat, és testünket erősítő további gondolatokból, a tetszésed szerint választhatsz!
A rossz és gonosz gondolat ránk talál, és akarjuk, vagy nem akarjuk, akkor is meg talál.
A reménytelenség, a kétségbeesés gondolatát zúdítja ránk.
A gonosz itt ólálkodik körülöttünk, reménytelenséggel áraszt el, és nem hagy nyugodni, ezért elővigyázatosságból naponta többször ismételjük el a következő pozitív gondolatokat!
Úgy is használ, amennyiben más mondja nekünk. Csak választunk egy nekünk tetsző mondatot vagy gondolatot, és azt minden este vagy napszaktól függetlenül ismételgetjük!
Napról, napra egyre tökéletesebbnek érzem magam.
Mondogasd naponta egymás után sorban halkan többször tetszésed szerint, amíg a lelked meg nem nyugszik!
Ezt is mondogathatod mormolva: Meggyógyulók, mert tökéletesen jól érzem magam, hála neked Istenem. Gondolj arra, hogy a Teremtő mindig veled van!
Mert így szuggeráljuk magunkba a jó és pozitív gondolatokat, és így űzzük, szorítjuk magunkból ki a rossz gondolatainkat!
Csak a gondalt erejére gondolj, amely városokat, falvakat, várakat, hidakat, űrhajókat épít, amely gondolat szeretni, remélni, hinni tud a jóban, és megépülnek a városok, a falvak, a hidak, az űrhajók, és a kórházak is teli jó, egyre okosabb, műszerezettebb orvosokkal. Ez is a gondolat hatalmát bizonyítja.
ÖNSZUGGESZCIÓS GYAKORLATAIM:
Szememet becsukom és gondolataimmal magamra, és a betegségeimre koncentrálok.
Arra gondolok, hogy a lelkem az agyammal szimbiózisban megtisztítja a vérem, és öngyógyító folyamatokra adok parancsot a szervezetemnek, mert tudom, hogy szervezetemnek szüksége van a öngyógyító parancsaimra.
Végig veszem a szerveim:
Tisztítsd és méregtelenítsd a vérem, mert a tiszta vérben benne vannak a gyógyító sejtjeim, a katonáim és átjárják a testemet. Gyogyitsd meg a szemem, a fülem, a szám, a tüdőm, a szívem, a gyomrom, a májam, a vesém, a beleket hozd rendbe, és a prosztatámat, vagy nőknél a nőgyógyászati betegségeket, bármilyen fajtájú, formátumú, helyen lévő daganatomat szüntesd meg, számold fel, tüntesd el, és szerveim állapotát hozd helyre! Szól a parancsom.
Az erek állapotát hozzad helyre, és tisztítsd meg az erek falát!
Majd az ízületek állapotát javítsd meg, úgymint a nyak, a váll, a gerinc, a hát, derék és a lábak részletezése, és gyógyítsa meg őket!
Tudom, hogy morbidnak hangzik, de nem árt, ezért érdemes huzamosabb ideig kipróbálni. Ez nem kerül pénzbe, csak időben. Napi félóra talán. Pozitív az irány már akkor is, amennyiben kipróbálod a tréninget.
Mert pozitív irányú cselekedetnek számít, és éljünk vele, mert csak azt bánhatod meg, amennyiben kihagyod!
Sokszor lusta vagyok, és elmarad nálam is a meditáció, az önszuggeszciós gyakorlat. Bánom is.
Máskor valamelyik rövidebb, pozitív gondolatot használom.
Tudom, hogy a lelkem és a testem egyre egészségesebb!
Ezt mondogatom többször ismételve gondolatban, vagy halkan magamban.
További megelőző és gyógyító gondolatok:
Ezt a meditációt, vagy gondolatot este, vagy bármikor tetszés szerint mormoljuk el magunkban halkan egymás után!
Bízom benne, mert tudom, hogy a lelkem és a testem, minden formában egyre egészségesebb, hála neked Istenem.
Hiszem Istenem, hogy a lelkem és a testem minden porcikája, egyre egészségesebb.
Ha a természet és a környezet mostohán bánik velünk, és sok bántalomban van részünk, teremtsük meg a belső harmóniát, és állítsuk vissza pozitív gondolatokkal a Teremtőhöz szóló imával, hittel és reménnyel a felborult egyensúlyt!
Ha kevés az életünkben a napfény, mert az élet árnyékos oldalán élünk.
Ha körülöttünk megfagy a légkör, és hideg közömbösség vesz körül.
Vagy kirekesztettségben élsz, higgy abban, hogy süt még rád a nap meleg sugarával és a reményt, a hited nem vehetik el tőled, mert cselekedeteid, gondolataid ura te magad vagy, és Istenünk veled van.
Gondoljunk arra és higgyük azt, hogy minden elképzelt jó, és pozitív gondolat ami betölti a lelkünket és a testünket az megfog valósulni, és ezért gondoljunk akkor is a jóra, amennyiben nem hiszel a csodálatos gyógyulásban és meglásd, még így is használ, csak gondolj a jóra, gondolj arra, hogy a világot a gondolat ereje formálta át hatalmas városokká, falvakká, hidakká, és az internet csodálatos világává!
Mert csak te hagyhatod el a Teremtőt, Ő nem hagy el soha!
HA BETEG VAGY GONDOLJ A TEREMTŐ ISTENRE, ANNAK MINDENHATÓ EREJÉRE!
VAGY GONDOLJ EGY MINDEN BAJODTÓL MEG MENTŐ FORDULATRA!
GONDOLJ A CSODÁLATOS GYÓGYULÁSODRA!
Csak hinned kell és ez a titka vagy a nyitja, a gyógyulás lehetőségének!
Bízz az orvosodban, és töltsd fel magad pozitív jó gondolatokkal és hidd azt, hogy lehetséges a megvalósulásuk, és a többit bízd Istenre!
Mert egy jó orvos, a Teremtő meghosszabbított keze!
Választható további pozitív gondolatok:
Halkan, mormolva többször egymásután ismételve mondogatjuk:
Hiszek a csodálatos gyógyulásomban.
Hiszem, és tudom, hogy minden jóra fordul.
Mert tudom, hogy a Teremtő Isten megsegít!
Elég ha jóra gondolsz.
Használ az is, ha másoknak is elmondod többször.
Másoknak is használ, amennyiben halkan mormolva mondod, és mások is hallják.
Még az is használ, amennyiben magadban gondolod a jót, és remélsz, hiszel és meglásd, hogy használ.
A meditáció, az önszuggeszció az orvost nem helyettesíti!
Egymást erősítik. Amennyiben orvos nem áll rendelkezésedre, mert nem elérhető, a reményt a hitet akkor sem adhatod fel, mert ez segíthet az utolsó pillanatokban is.
Ezért hiszem és tudom, mert igaz, hogy a lényem szellemi természetű és a lélek,a tudatom uralkodik a testem felett.
Hiszem és tudom, hogy minden lehetséges annak aki hisz.
Hiszem és tudom, hogy minden pozitív gondolatom meg fog valósulni, amennyiben ennek a gondolatnak a megvalósulása tudományosan lehetséges, a többit rábízom Istenre.
Mert hiszem, hogy Isten segítségével minden pozitív gondolat megvalósulhat!
Hiszem, hogy mindig egyre jobban érzem magam.
Hiszem és tudom, hogy megtörténik, mert bekövetkezik a csodálatos gyógyulás lelki és testi betegségeimből egyaránt, hála neked Istenem.
Hiszek Istenben, és hiszek az orvostudományban.
Rábízom magam orvosomra, és hiszek a betegségem csodálatos javulásában, és hiszek a teljes gyógyulásban!
Hiszem és tudom, hogy erős hit, remény, akarat és bizodalom tombol bennem, ezért a testemben vagy a lelkemben az egészségutáni vágyam leküzdi a legnagyobb betegséget is!!
Biztos vagyok benne, hogy egészséges, sikeres hívő ember vagyok és kitűnően érzem magam.
Hiszem és vallom, hogy minden igaz és jó szándék, amit elképzelek sikeresen megvalósul.
Biztos vagyok abban, hogy anyagilag egyre jobban megy nekem, mert segítesz nekem Istenem!
Tudom, hogy mindig határozott, és sikeres ember vagyok.
Hiszek abban, hogy mindig egyre jobban és jobban érzem magam testileg és lelkileg, hála neked teremtő Istenem!
Hiszem, mert tudom azt, hogy bekövetkezik az emberrel az amire gondol, hát ezért gondoljunk a jóra, és higgyük azt hogy megvalósul, mert minden lehetséges annak aki hisz!
Hiszem és tudom, hogy minden téren egyre egészségesebb a lelkem, és a testem.
Hiszem, hogy sikerekben gazdag, és egészséges gondolkodású ember vagyok.
Tudom, hogy egyre több jó gondolatom támad, ezért boldognak érzem magam.
Minden nap sokkal jobban érzem magam, és ezért mindig vidám és víg kedélyű vagyok, hála neked Istenem!
Ezen gondolatok akkor is használnak, ha nem hiszel már a gyógyulásban. Ha nagy beteg vagy akkor is a jóra kell gondolni, és amennyiben nem is érzed a javulást, akkor is azt kell mondanod, hogy hiszel a gyógyulásodban, mer nincs veszteni valód!
A vitalitás = életigenléssel. Ez a tiéd, úgy mint a remény. A vitalitást, a reményt senki sem veheti el tőled!
Vigyázat!
A rossz és gonosz gondolat is megvalósul, amennyiben lelkünket átjárja, és másra nem is tudsz gondolni.
Állj ellent a rossznak és gondolj a jóra!
Gondolj Istenre, a szebb, a boldogabb napok és évek eljövetelére!
Hiszekegyem!
Van hitvallásom, mert van hitem.
Hiszek a véget nem érő tanulásban.
Hitem a tanulás, a felismerés, a megismerés, a tapasztalat fundamentumára épül, és hiszek az objektív tényekkel igazolt érvek erejében.
Hiszek Istenben, mert számomra objektíve megtörtént paranormális jelenségekkel hozta tudtomra, hogy a lehetetlen is megtörténhet, és így vált számomra a felismerés után Isten objektív ténnyé.
Hiszek az objektív tények, érvek igazságában, erejében, amely az emberiség legfőbb problémáinak, konfliktusainak, válsághelyzeteinek békés, kulturált megoldását szolgálják Isten országában. Istenem jöjjön el a te országod!
Hiszek a lélek testi létében.
Hiszek a tévedésben.
Hiszek a megbocsátásban.
Hiszek abban, hogy a világunk sok buktatóval, nehézségek árán lassan emberi mércével alig mérhető módon, a tökéletesség, az Isten országa felé halad.
Hiszem hogy vannak jók, vannak gonoszok és vannak tévelygők e-világban.
Hiszek a világ, és a világrészeként élő ember állandó változásában, alkalmazkodó képességébe.
Hiszem, hogy az evolúció Isten adománya!
Hiszem, hogy a vallástanok tévedéseit a világban az ember, és nem az Isten követte el!
Hiszem, hogy a Teremtő igazsága a vallástanok, Isten adta tudományra épített magyarázatiban megtalálható, de minden vallástanítónak tanulnia kell saját hibáiból és egymástól!
Hiszem, hogy minden vallástanítónak kötelessége hirdetni a valláskülönbségek ellenére, hogy egy a Teremtő, csak másképp imádjuk, és másként szólítjuk és minden ember, minden élőlény, minden lélek egyformán a Teremtő teremtménye. Egy Isten lehet több személyben is, mert a Teremtőnek sok arca lehetséges .
Hiszem, hogy a jók jutalomban részesülnek jóságukért, és a gonoszok elnyerik bűneik miatt büntetésüket testi, vagy szellemi létben.
Hiszek a mindenható Isten örök hatalmában, igazságosságában.
Hiszem, hogy aki embertársa ellen vét, azaz ember a teremtő Isten ellen is vét.
Nincs az a világszemlélet és vallás, ami engem mint önálló gondolkodó lényt megmásíthatatlanul örök szellemi kordába, korlátok közt tarthat. A különböző világnézetek, és vallások bármely formája ismereteimet gyarapítja, és erősíti hitemet a jóban.
Állandó és tévedhetetlen világi nézetben, vallásban azért nem hiszek, mert a világ állandó változáson megy keresztül, a tudomány fejlődik, tehát az új ismereteinket a változó világhoz folyamatosan igazítani kell! Isten akarata, hogy az ember tanuljon és fejlődjön, szabad akaratra engedve amelynek a Teremtő álltai kódolt határai vannak, és változhatnak.
Az optimális realista gondolkodással megvalósulhat a lehető legegyszerűbb, és a legkedvezőbb változat az összes hipotézist figyelembe véve, és így minden kérdés, vagy rejtett, vagy kódolt információ előbb vagy utóbb megfejthetővé válik a Teremtő akarata szerint!
Az ember a gondolatai erejével formálja, és átalakítja a természetet.
A mások gondolatára építkezve, a mások gondolatát átalakítva, felhasználva, és továbbfejlesztve működik minden emberi alkotás.
Az emberi gondolat teremtő erejének segítségével jutottunk el a kőkorszaktól, az atomkorig, az emberi civilizáció egyre fejlettebb fokára, a világűr meghódításának korszakalkotó gondolatáig, az internet világában, az Intelligens hitig!
Az emberiség történelme bizonyíték arra, hogy az emberi gondolat teremtő ereje juttatta az embert, a civilizációs fejlődésünk mai fokára.
Az ember pozitív gondolatai a termékeny, a jó gondolatok, amely gondolatok az ember életének az értelmét, a fejlődést szolgálják. Az emberi gondolat terméke a ház, a vár, a vasút, az űrrepülő, a holdra szállás, az internet.
A kőbalta, a kerék feltalálása, a lovas kocsi és a gépkocsi, a repülőgép, az űrhajó megtervezése, a gondolat hatalmas erejének termékei, és sorolhatnám napestig.
A fejlődést a gondolat ereje teremtette meg, és tette lehetővé az ember számára.
Soha ne becsüld le azt, ha arra kérlek a saját érdekedben, hogy gondolataidban az élet, az élni akarás pozitív gondolatit erősítsd, mert a gondolat ereje csodálatos életünk, a gyógyulásunk és fejlődésünk alapja!
A pozitív gondolatainkban vetett hitünk és reményünk az a csodafegyver, amit tőlünk senki, de senki nem vehet el, és ezért ember bízz Istenben és higgy abban, hogy megsegít, és meglásd segíteni fog, csak kérned kell őt!
Csak kérned kell és ennyi az egész.
De ha nem kéred akkor is megsegít, csak gondolj rá!
Ember csak hinned kell a jóban, a szépben, önmagadban, orvosodba, gyógyulásban, hogy minden jóra fordul egyszer!
Ezzel nem veszítesz semmit. A reményt dobod el, amennyiben nem hiszel. Mert a remény a tied marad az utolsó pillanatokban is! Gondolj arra, hogy a lelked, a tudatod Teremtőtől valló, és örök életű, és aki kiállja az emberi lét próbáját, az egy újabb lehetőséget kap a teremtő Istentől!
Ezzel a gondolatokkal vette kezdetét hitem a Teremtőben újra!
Életem delelőjén túl
Te gyöngyökkel ékesített égi
palást, a természet gyöngyszemei
ti vagytok a mennyeknek kapuján.
Ott ahol angyalok vernek tanyát,
és Istenünk vigyázva tekint le ránk,
gondolataim szüntelen vissza,
visszatérnek hozzád, te adsz reményt
egy karácsony előtti éjszakán.
Mint egy csavargó gyermek, úgy bolyong
a lelkem, és nem talál nyugalmat,
megnyugvást, mert kétkedéssel van tele.
Miért lázad nyughatatlan lelkem,
hogy merészel kételkedni benned?
Mi közben gondolataim hozzád
szüntelenül mindig visszatérnek.
Eddig Istenkáromló, gyarló bűnös
emberként éltem, és csodálatos,
hogy újra megtaláltalak téged.
Mert ahová emberi ész soha
el nem juthat, oda jár a lelkem
szüntelen hozzád bűnbocsánatra!
Komló, l999.l2.23.
Utószó:
Számomra egy belsőkényszer, hogy megértessem magam másokkal. Ez gyakran nem, vagy csak nehezen sikerül. Egy boldogító igen, ha sikerül megértetnem magam. Ritkán sikerül politikában, metafizikában vagy a lelkiekben.
Hiszek abban, hogy lehet értelmes magyarázattal szolgálni evolúcióra, anyagmegmaradás törvényszerűségére és Istenre, amely fogalmak Intelligens hitben nyernek bizonyságot újra, amely fogalmak a Teremtő szentháromságában realizálódhatnak.
Vállalom gondolataimat, amely mások gondolataira épül és lehetőségeim szerint javítom őket.
Hiszem, hogy a teremtő ezt várja tőlem. Egy csavar vagyok és semmi több.
Sikertelen életem nem az ördögtől való. Tökéletlenségem látszata, nem ördögi kiváltság!
Egy emberé: akinek a Teremtő azt az emberi sorsot szánta, hogy legyen kedve, ereje ezzel is foglalkozni. Túl sikeres lennék, már nem érdekelne a Teremtéssel kapcsolatos gondolataim megfogalmazása, megjelenítése írásban. Ha túl szegény lennék, nem lenne rá lehetőségem és kedvem sem.
Ezen értem az anyagiakat és a lelki tényezőket is.
Ha meg megtagadnak, vagy kitaszítanak, kinevetnek elveim miatt azt is vállalom.
Amennyiben az értelem nem talál társat, akkor értelmetlen minden kapcsolat.
Minden kapcsoltat alapja az értelem.
Értelem szülte szeretettre, és toleranciára építkezik a béke!
„Meny az utadon és ne bánd, hogy mit mondanak!” /Dante/
A lélekkönyve az én utam, és hazudnék ha nem bánnám, hogy mit mondanak.
Ha bánom is hogy mit mondanak, akkor is menni, menni kell az utamon!
Menni, hinni és bízni kell addig, amíg az utam véget nem ér!
Ezt ajánlom jó szívvel minden kedves olvasómnak, ismerősömnek, barátomnak!

Komlói Török Gábor

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor, teljesen le vagyok nyűgözve.
    Nagyon megérintettek a gondolatai,örömmel olvastam, köszönöm ezt az élményt.
    üdvözlettel.Pálfiné

    VálaszTörlés
  2. NAGYON JÓ!ÚGYE,NEM AKAROD ABBA HAGYNI?CSAK,MERT MÁR KÖZEL 2 ÉVE NEM ÍRTÁL IDE GONDOLATOKAT!ÉN VÁROM ŐKET!A GONDOLATAIDAT,AZ ÉRZÉSEIDET!MENCZŐNÉ,ANI.

    VálaszTörlés